31 Ocak 2011 Pazartesi

İnşaatçı Utopya, Yeni Yatırımlar için Halka Açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) başlattığı halka arz seferberliği meyvelerini toplamaya başladı. Bugün borsada işleme açılan Kiler Alışveriş'ten sonra Ankaralı inşaat firması Utopya da hisselerinin yüzde 35,71'ini halka arza hazırlanıyor. Şubat ayının ikinci haftası itibarıyla gerekli izinlerin tamamlanması beklenen Utopya, 8 milyon lirası sermaye artırımı, 2 milyon lirası ise ortak satışı şeklinde olmak üzere toplam 10 milyon lira nominal değerdeki hissesini, 3,50 İMKB birincil piyasada satışa sunacak. Galata Menkul Değerler tarafından gerçekleştirilecek halka arz sonrasında Utopya'nın sermayesi 28 milyon liraya çıkacak.
Utopya Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Dursun Karaca, öncelikli amaçlarının, şirketlerinin kurumsal kimliğe kavuşması olduğunu kaydederek, "Halka arzdan 35 milyon lira gelir bekliyoruz. Kaynağı turizm ve konut sektöründe değerlendireceğiz." dedi. Bugüne kadar 487 milyon liralık inşaat ve altyapı projesini tamamladıklarını belirten Karaca, "Bu alanlardaki tecrübemizi son yıllarda turizm ve AVM işletmeciliğine de yansıtmaya başladık. Bizim tarafımızdan inşa edilen ve işletilen Alanya'daki Utopia World Hotel ile turizm alanında önemli bir yol kat ettik." diye konuştu.
Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Recai Dursun da Ankara Kızılay'daki Malltepe Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin işletmeciliğini yaptıklarını ifade etti. Borsadan gelen parayla Ankara Esenboğa'da gerçekleştirilecek 200 konutluk bir proje yapacaklarını anlatan Dursun, Kıbrıs'a da 25 milyon dolar maliyetli bir otel inşa edeceklerini duyurdu. Geçen yıl ilk 3 ayında 21,1 milyon lira ciro elde eden şirketin, 133,8 milyon lira da aktifi bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder