31 Ocak 2011 Pazartesi

Avrupalı Ofisini Türk Mobilyasıyla Döşüyor

Bartın'daki fabrikadan Fransa, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine yıllık 10 milyon lira tutarında ofis mobilyaları ihracatı yapılıyor.
Bartın Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Madeş firması, 1972'de başladığı ofis mobilyaları sektöründeki üretimini 17 bin metrekare alanda sürdürüyor. Ahşap ve metali işleyerek farklı malzeme ve renklerden oluşan tasarımlarını yurt içindeki kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yurt dışına ihraç eden fabrikada 130 kişi de istihdam ediliyor.
Madeş firmasının sahibi İsmail Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışına pazar payının her geçen gün arttığını, AB ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika da birçok ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kalite anlayışı, yenilikçi yapısı ve koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesiyle hizmet verdiklerini anlatan Çakır, şöyle konuştu:
''Madeş'te, modern ofislerin ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış ürünler yenilikçi, işlevsel ve dekoratif özelliğe sahip. Ahşap ve metalin ustalıkla işlenmesi, detay çözümleri, farklı malzeme ve renklerden oluşan tasarımlarıyla her türlü kurumsal kimliğe uygun çalışma alanları oluşturmak mümkün. Fabrikamızda birinci sınıf malzeme teknolojinin ustalıkla birleşmesiyle mobilyaya dönüşmekte ve Madeş markasıyla kullanıcılara sunulmaktadır. Ülke genelinde bir mağazanın 14 şubesiyle anlaşmamız var, ürünlerimizin satışları buralarda da yapılıyor. Ürettiğimiz ofis malzemeleri ve ahşap ürünlerinin yüzde 50-60'ını ihraç ediyoruz. Fransa, İtalya, Almanya ve Hollanda'ya yılda 10 milyon liralık ihracat gerçekleştiriyoruz.''
İhracat artışı hedefi
Bu yıl ihracatlarını yüzde 30 arttırmayı hedeflediklerine işaret eden Çakır, şunları kaydetti:
''Bu amaçla kapasitemizi 3 bin 500 metrekare daha büyütüyor, makine ekipmanlarını artırıyoruz. Fabrikamızda teknoloji yenileme çalışmalarını başlattık. Bu işlerin tamamlanmasıyla üretimimiz yüzde 70 artacak. Aile şirketi olmamıza rağmen Madeş'i kurumsallaştırdık. Aranılan bir marka olduk. Krizde pazar alanımızı genişlettik, programlarımızı değiştirerek müşterinin ayağına gittik. Bundan dolayı da krizden çok fazla etkilenmedik. Ürünlerimizin 137 çeşidi Devlet Malzeme Ofisinin kataloğunda yer alıyor.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder